İran Gezi Notları

Benan Gülağız 18 Ekim 2022
Bütün bu söylenenlere ve yazılanlara karşı vazgeçmedim ve yıllardır beni çeken İran’a doğru yola çıktım. İlk defa İran’a ait Mahan Air Havayolu ile bir yolculuk yapıyorum. Benim için havayolu önemlidir ama tereddütlü bindiğim uçaktan memnuniyet derecem yüksek indim. Gerçekten Türk Hava Yolları ayarında, hizmet ve yemekleri süper..

Resmi olarak adı “İran İslam Cumhuriyeti” dir. Bu isim, 1979 senesinde gerçekleşen İslam Devrimi sonrasında verilmiştir. Resmi olarak dini ise “Şii İslamiyeti” şeklinde geçer.
Bütün bu söylenenlere ve yazılanlara karşı vazgeçmedim ve yıllardır beni çeken İran’a doğru yola çıktım. İlk defa İran’a ait Mahan Air Havayolu ile bir yolculuk yapıyorum. Benim için havayolu önemlidir ama tereddütlü bindiğim uçaktan memnuniyet derecem yüksek indim. Gerçekten Türk Hava Yolları ayarında, hizmet ve yemekleri süper.. Resmi olarak adı “İran İslam Cumhuriyeti” dir. Bu isim, 1979 senesinde gerçekleşen İslam Devrimi sonrasında verilmiştir. Resmi olarak dini ise “Şii İslamiyeti” şeklinde geçer.

Söz konusu İran olunca birçok kişi hep bir ön yargı ile yaklaşmıştır. “Orada Ne Yapacaksın?, Bence Gitme, Senin İçin Endişeleniyorum, Aman Dikkatli Ol, Sakın Kimseye Güvenme” en  çok duyduğunuz laflar  haline gelir. Hatta o kadar duyarsınız ki siz bile kararınızı sorgulamaya  başlar ve endişelenirsiniz, ve belki de gitmekten vazgeçersiniz. Hakkında  pek bir bilgiye sahip olmadığımız İran gerçekten gezilip görülmesi gereken bir ülke..

Yorumlar
Popüler Bloglar